Loading...

Groene stroom Boer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Boer vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Boer en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Boer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Boer vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap check je alle groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan normale stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Boer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: besparen bij Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals wind, water, aarde, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Pingjum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Boer

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-boer

Een energieneutrale woning in Boer rond april 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Boer. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Boer is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik beperken doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Echter, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Intergas of Atag) verboden. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Boer is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4100 tot €6200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Laag-Keppel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Eneco, Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Boer actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Boer een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel families die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je bijgaand de meest populaire abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check bekijk je moeiteloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Boer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.