Loading...

Groene stroom Nieuwe Niedorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Aan de hand van onze groene stroom checker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Nieuwe Niedorp vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nieuwe Niedorp en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nieuwe Niedorp

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwe Niedorp vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Nieuwe Niedorp vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Cogas vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Dalen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nieuwe Niedorp

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-nieuwe-niedorp

Een energieneutrale woning in Nieuwe Niedorp rond september 2022

Met behulp van onze website detecteer je alle details over groene stroom Nieuwe Niedorp. Echter, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwe Niedorp is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Evenwel, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwe Niedorp is duur. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €2600 tot €7700. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Westerbeek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Juist partijen als Greenchoice, Engie, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken ontdek jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Nieuwe Niedorp beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nieuwe Niedorp fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die mede hierdoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hieronder enkele energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vergelijk je meteen welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Nieuwe Niedorp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.