Loading...

Groene stroom Dalen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Dalen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Dalen of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Dalen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dalen vergelijken (november 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Dalen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: ervaringen Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bio, bodem, zon, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie s-Gravendeel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Dalen

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-dalen

Een energieneutrale woning in Dalen rond november 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je alle toelichting op groene stroom Dalen. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dalen zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “kouder douchen” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Evenwel, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Nefit, Remeha, Intergas, Atag of AWB) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dalen is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs ligt zo tussen de €3000 en €7000. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Losdorp afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders zoals Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens spot jij snel welke groene stroom aanbieders in Dalen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige abonnement beëindigen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. De toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Dalen sterk verlaagd dan de beginperiode. We zien meer en meer mensen die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire energiepakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check bekijk je vandaag nog welke van deze contracten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Dalen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektra.