Loading...

Groene stroom Sliedrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Sliedrecht vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Sliedrecht of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Sliedrecht

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Sliedrecht vergelijken (december 2023)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de relevante groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Sliedrecht vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: aanbiedingen van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Hellouw vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Sliedrecht

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sliedrecht.

groene-stroom-sliedrecht

Een energieneutrale woning in Sliedrecht rond december 2023

Aan de hand van deze website check je belangrijke details over groene stroom Sliedrecht. Interessant, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sliedrecht is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “een efficiënte douchekop kopen” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je maatschappij. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Intergas, AWB of Remeha) verbannen. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sliedrecht vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Bovendien minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3800 – €6000. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Britsum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Sliedrecht aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: het actuele verbintenis opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Sliedrecht aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende contracten vergelijk je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vergelijk je snel welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Sliedrecht vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.