Loading...

Groene stroom Britsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2023. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Britsum vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Britsum en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Britsum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Britsum vergelijken (mei 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Britsum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract afsluiten bij Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Ressen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Britsum

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leeuwarderadeel.

groene-stroom-britsum

Een energieneutrale woning in Britsum rond mei 2023

Met deze webpagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Britsum. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Britsum wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Atag, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Britsum vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen de €3900 t/m €7800. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Lekkum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Britsum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Britsum een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel families die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je rap welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Britsum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.