Loading...

Groene stroom Dreischor Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel schoner dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Dreischor vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Dreischor en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Dreischor

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dreischor vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Dreischor vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, bodem, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Sliedrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Dreischor

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-dreischor

Een energieneutrale woning in Dreischor rond oktober 2023

Door middel van deze webpagina detecteer je praktische informatie over groene stroom Dreischor. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dreischor is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende cv-ketel (van AWB, Intergas, Atag, Remeha of Nefit) verbannen. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Dreischor vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €4000 – €7700. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Moergestel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Engie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Dreischor actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jouw lopende levering beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Dreischor flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten ontdek je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vergelijk je vandaag nog welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Dreischor vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.