Loading...

Groene stroom Geersdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Geersdijk vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Geersdijk en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Geersdijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Geersdijk vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Geersdijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, bio, wind, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Uithuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Geersdijk

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noord-Beveland.

groene-stroom-geersdijk

Een energieneutrale woning in Geersdijk rond mei 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige toelichting op groene stroom Geersdijk. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Geersdijk wint aan interesse. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Onder andere apparaten uitschakelen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het energie-aanbieder. Echter, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Geersdijk is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Bovendien verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De kostprijs varieert tussen €3300 en €7100. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oldetrijne afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name organisaties zoals Van de Bron, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers, Qurrent faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Geersdijk voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je lopende verbintenis opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Geersdijk flink lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vergelijk je bijgaand de meest populaire contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vergelijk je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Geersdijk vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.