Loading...

Groene stroom Oldetrijne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zon, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oldetrijne vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Oldetrijne en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oldetrijne

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldetrijne vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Oldetrijne vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Stedin kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, wind, bio, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Dreischor vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Oldetrijne

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-oldetrijne

Een energieneutrale woning in Oldetrijne rond december 2022

Met deze pagina bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Oldetrijne. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oldetrijne is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “een afwasteil gebruiken” en sloffen dragen in huis. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Intussen, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Remeha, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oldetrijne kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen €3700 t/m €6400. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ysbrechtum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Oldetrijne aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je huidige contract annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oldetrijne sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel mensen op basis daarvan overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse energiecontracten vergelijk je hierna toonaangevende stroompakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check achterhaal je direct welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Oldetrijne vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.