Loading...

Groene stroom Renesse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, biomassa, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Renesse vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Renesse en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Renesse

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Renesse vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Renesse vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Geersdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Renesse

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-renesse

Een energieneutrale woning in Renesse rond december 2022

Middels deze webpagina vind je belangrijke details over groene stroom Renesse. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Renesse is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Renesse is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4100 en €7200. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Arum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Engie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je nu welke groene stroom aanbieders in Renesse beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je lopende pakket stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Renesse sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die daardoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroompakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker detecteer je vandaag nog welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Renesse vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.