Loading...

Groene stroom Arum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Arum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Arum en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Arum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Arum vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Arum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Selecteer direct het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: goedkope tarieven Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, zon, aarde, bodem, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Oldetrijne vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Arum

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-arum

Een energieneutrale woning in Arum rond juli 2024

Op deze pagina lees je belangrijke informatie over groene stroom Arum. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Arum wint aan interesse. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “kouder douchen” en een hr-ketel gebruiken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het aanbieder. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Arum kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De kostprijs ligt in de range tussen de €2900 t/m €7600. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hummelo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Qurrent, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij direct welke groene stroom aanbieders in Arum actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jouw lopende levering annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Arum fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel consumenten op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten bekijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker zie je spoedig welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Arum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.