Loading...

Groene stroom Keijenborg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Keijenborg vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Keijenborg en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Keijenborg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Keijenborg vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. À la minute groene stroom in Keijenborg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bodem, bio, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Zuna vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Keijenborg

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-keijenborg

Een energieneutrale woning in Keijenborg rond mei 2024

Aan de hand van deze webpagina vind je belangrijke details over groene stroom Keijenborg. De vraag is, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Keijenborg is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere een programmeerbare thermostaat” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiebedrijf. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Intergas) verboden. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Keijenborg is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €4100 en €6400. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sleen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name aanbieders zoals Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Keijenborg beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: het huidige contract opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Je volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Keijenborg aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele contracten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check detecteer je à la minute welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Keijenborg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.