Loading...

Groene stroom Zuna Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, zon, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Zuna vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Zuna en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zuna

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuna vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Zuna vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom van Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, water, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nieuw-Weerdinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zuna

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Wierden.

groene-stroom-zuna

Een energieneutrale woning in Zuna rond december 2023

Met deze pagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Zuna. Echter, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuna zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” hr-ketel (Remeha, Intergas, Nefit, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zuna kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €3800 en €6100. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Helenaveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen check je meteen welke groene stroom aanbieders in Zuna operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande contract beëindigen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zuna fors lager dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vergelijk je hieronder enkele abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check zie je moeiteloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Zuna vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.