Loading...

Groene stroom Beesel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Beesel vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Beesel of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Beesel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beesel vergelijken (november 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Beesel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, zon, aarde, wind, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Ottersum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Beesel

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Beesel.

groene-stroom-beesel

Een energieneutrale woning in Beesel rond november 2023

Met deze pagina detecteer je alle informatie over groene stroom Beesel. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beesel is een wens van vele. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Intussen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” cv-ketel (van Atag, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Beesel kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3500 t/m €7200. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Keijenborg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties als Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Beesel actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Beesel flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die switchen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen tref je hieronder toonaangevende contracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je probleemloos welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Beesel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.