Loading...

Groene stroom Ottersum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Ottersum vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Ottersum of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ottersum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ottersum vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Ottersum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Leon Zeewolde overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Eexterveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Ottersum

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Gennep.

groene-stroom-ottersum

Een energieneutrale woning in Ottersum rond september 2022

Aan de hand van deze website detecteer je alle informatie over groene stroom Ottersum. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ottersum zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en het dak isoleren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en het tapwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ottersum is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief schommelt tussen €4200 tot +/- €7000. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Zuna afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke bedrijven zoals Pure Energie, Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Ottersum operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je actuele abonnement ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ottersum aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hierna enkele abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker bekijk je eenvoudig welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Ottersum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.