Loading...

Groene stroom Eexterveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Eexterveen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Eexterveen en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Eexterveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eexterveen vergelijken (september 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Direct groene stroom in Eexterveen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas licht NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Vind alles uit over groene energie Sterksel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Eexterveen

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-eexterveen

Een energieneutrale woning in Eexterveen rond september 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Eexterveen. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eexterveen wordt steeds populairder. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “apparaten uitschakelen” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Daartegenover, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Intergas, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eexterveen is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief ligt tussen de €4000 en €6600. Via de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Nieuw-Weerdinge afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode tref je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Eexterveen beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De beste manier: jullie huidige contract stopzetten en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Eexterveen aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je hieronder de meest populaire stroompakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker vind je snel welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Eexterveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.