Loading...

Groene stroom Sterksel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de duurzame energie checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Sterksel vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Sterksel en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Sterksel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sterksel vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Sterksel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Holtheme vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Sterksel

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Heeze-Leende.

groene-stroom-sterksel

Een energieneutrale woning in Sterksel rond april 2024

Met deze pagina vind je handige uitleg over groene stroom Sterksel. Echter, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sterksel wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere let op het energielabel” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas of Atag) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sterksel is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3300 tot €7300. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Daarle afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties zoals Pure Energie, Eneco, Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Sterksel aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie huidige verbintenis ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Sterksel sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die hierom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten vergelijk je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check detecteer je moeiteloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Sterksel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.