Loading...

Groene stroom Holtheme Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Holtheme vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Holtheme en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Holtheme

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Holtheme vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Holtheme vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enexis 1 jaar contract september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Winsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Holtheme

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-holtheme

Een energieneutrale woning in Holtheme rond september 2022

Middels deze website lees je nuttige toelichting op groene stroom Holtheme. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Holtheme wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Onder andere neem een waterbespaarder” en niet een te grote vriezer kopen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, AWB, Atag, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Holtheme is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €3900 – €6200. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Ryptsjerk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke organisaties zoals Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Holtheme beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. De volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Holtheme fors lager dan een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen tref je hieronder toonaangevende energiepakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker achterhaal je onmiddellijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Holtheme vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.