Loading...

Groene stroom Ryptsjerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met reine, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Ryptsjerk vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Ryptsjerk of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ryptsjerk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ryptsjerk vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Snel groene stroom in Ryptsjerk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: prijzen vergelijken van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, water, bio, aarde, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Groeningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Ryptsjerk

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-ryptsjerk

Een energieneutrale woning in Ryptsjerk rond november 2023

Op basis van deze website check je nuttige uitleg over groene stroom Ryptsjerk. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ryptsjerk wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ryptsjerk kan duur uitvallen. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Verder beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. Het tarief ligt tussen de €3200 – €6400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Beilen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Ryptsjerk voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De beste manier: het huidige levering beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ryptsjerk flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel families die neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check achterhaal je nu welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Ryptsjerk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.