Loading...

Groene stroom Daarle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Daarle vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Daarle en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Daarle

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Daarle vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Daarle vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, zon, wind, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze energie). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Ryptsjerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Daarle

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hellendoorn.

groene-stroom-daarle

Een energieneutrale woning in Daarle rond september 2022

Met onze website vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Daarle. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Daarle wordt steeds populairder. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Intergas, AWB, Remeha of Vaillant) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en het tapwater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Daarle vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2800 en €7400. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Lopik afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Daarle voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jouw lopende contract annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Daarle een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van huidige contracten vergelijk je hieronder vaak bestelde contracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je nu welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Daarle vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.