Loading...

Groene stroom Nieuw-Schoonebeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in maart 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Nieuw-Schoonebeek vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Nieuw-Schoonebeek of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Schoonebeek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Schoonebeek vergelijken (maart 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Nieuw-Schoonebeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Enexis vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Lees nu verder over groene energie Cruquius vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Nieuw-Schoonebeek

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-nieuw-schoonebeek

Een energieneutrale woning in Nieuw-Schoonebeek rond maart 2023

Via deze pagina lees je belangrijke informatie over groene stroom Nieuw-Schoonebeek. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Schoonebeek is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jouw energie-aanbieder. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Atag) niet langer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nieuw-Schoonebeek kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €2900 tot €7800. Mede door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in West-Terschelling afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Van de Bron, Qurrent, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij snel welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Schoonebeek aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande contract opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Je aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Nieuw-Schoonebeek fors lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer families die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker detecteer je zonder problemen welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nieuw-Schoonebeek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.