Loading...

Groene stroom Cruquius Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Cruquius vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Cruquius en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Cruquius

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Cruquius vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Cruquius vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk tarieven Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). Het verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Rumpt vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Cruquius

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-cruquius

Een energieneutrale woning in Cruquius rond december 2023

Op onze website ontdek je belangrijke toelichting op groene stroom Cruquius. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Cruquius zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “nemen van ledverlichting” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke cv-ketel (van Nefit, Intergas, AWB, Atag of Vaillant) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Cruquius kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3500 tot €6700. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Loosbroek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name bedrijven zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Cruquius actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je actuele verbintenis stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Cruquius aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten tref je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je vandaag nog welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Cruquius vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.