Loading...

Groene stroom Rumpt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kun je direct alle groene energieleveranciers in Rumpt vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Rumpt en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Rumpt

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Rumpt vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je alle groene leveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Rumpt vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen schommelen per regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Grijpskerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Rumpt

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-rumpt

Een energieneutrale woning in Rumpt rond september 2022

Middels onze website check je uitgebreide info over groene stroom Rumpt. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rumpt wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “gebruik niet de standby modus” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Evengoed, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of AWB) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rumpt kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €3700 t/m €6700. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Beesel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen als Eneco, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Rumpt voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige verbintenis ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Rumpt fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele pakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Rumpt vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.