Loading...

Groene stroom Grijpskerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, zon, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Grijpskerke vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Grijpskerke en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Grijpskerke

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Grijpskerke vergelijken (oktober 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Grijpskerke vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, water, wind, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (vuile elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Vinkel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Grijpskerke

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Veere.

groene-stroom-grijpskerke

Een energieneutrale woning in Grijpskerke rond oktober 2022

D.m.v. deze website check je nuttige details over groene stroom Grijpskerke. Maar, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Grijpskerke wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Echter, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Grijpskerke is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3700 – €7300. Via de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ottersum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Grijpskerke beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je actuele pakket ontbinden en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Grijpskerke flink lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vind je bijgaand de meest populaire stroompakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker ontdek je eenvoudig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Grijpskerke vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.