Loading...

Groene stroom Vinkel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Vinkel vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Vinkel en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vinkel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Vinkel vergelijken (april 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Vinkel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, wind, water, bio, zon zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Kruiningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Vinkel

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maasdonk.

groene-stroom-vinkel

Een energieneutrale woning in Vinkel rond april 2024

Via deze webpagina check je bruikbare informatie over groene stroom Vinkel. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vinkel zien we steeds meer. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en stel je vriezer niet te koud af. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” hr-ketel (Nefit, Vaillant, Atag, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Vinkel kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs varieert tussen €4300 tot €7700. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Eexterveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Met name organisaties zoals Eneco, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken detecteer je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Vinkel operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende pakket annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Vinkel aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten tref je onderstaand veel gekozen stroomcontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je zonder problemen welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Vinkel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.