Loading...

Groene stroom Kruiningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Kruiningen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kruiningen en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kruiningen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Kruiningen vergelijken (december 2023)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Kruiningen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Huismerk Energie welkomstkorting december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Alkmaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Kruiningen

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Reimerswaal.

groene-stroom-kruiningen

Een energieneutrale woning in Kruiningen rond december 2023

D.m.v. deze webpagina ontdek je belangrijke info over groene stroom Kruiningen. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kruiningen wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Echter, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Intergas, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kruiningen is prijzig. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €2600 en €6400. Via de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sterksel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist aanbieders zoals Greenchoice, Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kruiningen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Kruiningen flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten vergelijk je hieronder veel gekozen contracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vind je ogenblikkelijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kruiningen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor elektriciteit en gas.