Loading...

Groene stroom Alkmaar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2021. Het is veel schoner dan grijze elektriciteit dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Alkmaar vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Alkmaar en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Nuon.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Alkmaar

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Alkmaar vergelijken (april 2021)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Alkmaar vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: elektriciteit van Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals wind, zon, bio, aarde, water veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (vuile stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2021. Vind alles uit over groene energie Noordhorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Alkmaar

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Alkmaar.

groene-stroom-alkmaar

Een energieneutrale woning in Alkmaar rond april 2021

Via deze pagina ontdek je belangrijke details over groene stroom Alkmaar. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Alkmaar zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het gebruik van elektra reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Evengoed, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Atag, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Alkmaar is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4300 tot +/- €7100. Mede door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Holtheme afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders zoals Van de Bron, Greenchoice, Engie, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens ontdek jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Alkmaar operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket beëindigen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jullie volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Alkmaar een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je onmiddellijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Alkmaar vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor gas en elektriciteit.