Loading...

Groene stroom Noordhorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Noordhorn vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Noordhorn en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Noordhorn

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordhorn vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Noordhorn vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Oxxio tarieven september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Den Dungen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Noordhorn

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische materialen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-noordhorn

Een energieneutrale woning in Noordhorn rond september 2022

Door middel van onze website check je uitgebreide uitleg over groene stroom Noordhorn. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noordhorn is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Atag, Nefit of Intergas) verboden. De “oude” hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Noordhorn is duur. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3800 t/m €6500. Geholpen door de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Winsum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Engie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Noordhorn actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: het huidige pakket opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Noordhorn een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten vergelijk je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker detecteer je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Noordhorn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.