Loading...

Groene stroom Den Dungen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Den Dungen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Den Dungen en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Den Dungen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Dungen vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Den Dungen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als water, bodem, aarde, bio, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Schore vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Den Dungen

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Sint-Michielsgestel.

groene-stroom-den-dungen

Een energieneutrale woning in Den Dungen rond september 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische details over groene stroom Den Dungen. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Dungen zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Vaillant, Atag, Intergas of Remeha) uitgesloten. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Den Dungen is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3000 tot €6700. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Meedhuizen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder leveranciers als Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Den Dungen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: het huidige contract opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Den Dungen flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die hierom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vergelijk je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker achterhaal je direct welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Den Dungen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.