Loading...

Groene stroom Meedhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Meedhuizen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Meedhuizen en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Meedhuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Meedhuizen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de meest relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Meedhuizen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Allure Energie groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, wind, bodem, water, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Blokzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Meedhuizen

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-meedhuizen

Een energieneutrale woning in Meedhuizen rond december 2022

Met behulp van deze webpagina ontdek je belangrijke details over groene stroom Meedhuizen. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Meedhuizen wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Niettemin, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” cv-ketel (van Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Meedhuizen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3300 – €6700. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Visvliet afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Meedhuizen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je actuele abonnement opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Meedhuizen fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die switchen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige contracten vind je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check bekijk je nu welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Meedhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.