Loading...

Groene stroom Visvliet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Visvliet vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Visvliet en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Visvliet

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Visvliet vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Visvliet vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bio, bodem, aarde, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Kuinre vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Visvliet

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-visvliet

Een energieneutrale woning in Visvliet rond september 2022

Aan de hand van deze website check je nuttige toelichting op groene stroom Visvliet. Echter, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Visvliet wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie beperken bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere nemen van ledverlichting” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, AWB, Atag of Intergas) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Visvliet kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €4100 en €6000. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Egchel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral aanbieders zoals Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Visvliet voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: jullie actuele levering ontbinden en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Visvliet aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je hieronder veel gekozen energiecontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vergelijk je binnen no-time welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Visvliet vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.