Loading...

Groene stroom Egchel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, zon, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Egchel vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Egchel en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Egchel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Egchel vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektra? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Egchel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas licht Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Steyl vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Egchel

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-egchel

Een energieneutrale woning in Egchel rond december 2022

Met behulp van deze website ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Egchel. Interessant, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Egchel wint aan interesse. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Maar, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Intergas, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Egchel is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3500 tot €6200. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nieuwe Niedorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders als Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen achterhaal je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Egchel aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende contract opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Egchel een stuk lager dan de beginperiode. We horen van veel consumenten die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten vind je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Egchel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.