Loading...

Groene stroom Schore Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Schore vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Schore of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Schore

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schore vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Direct groene stroom in Schore vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Haule vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Schore

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Kapelle.

groene-stroom-schore

Een energieneutrale woning in Schore rond mei 2024

Met deze webpagina detecteer je handige informatie over groene stroom Schore. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schore is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie laag houden doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere neem een waterbespaarder” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Intergas, Vaillant of Nefit) verboden. De welbekende mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schore vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. De investering schommelt tussen €4200 tot €6700. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Blokzijl afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties als Powerpeers, Engie, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij snel welke groene stroom aanbieders in Schore actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je huidige abonnement opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Schore aantrekkelijker in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige energie-abonnementen bekijk je hierna de meest populaire abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Schore vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.