Loading...

Groene stroom Haule Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Door onze groene energie check kun je direct alle groene energieleveranciers in Haule vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Haule en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Haule

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Haule vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Haule vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Wapse vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Haule

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-haule

Een energieneutrale woning in Haule rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige uitleg over groene stroom Haule. Alleen, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Haule is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “een afwasteil gebruiken” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij het energieleverancier. Aan de andere kant, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Nefit, Atag, AWB of Intergas) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Haule is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De investering varieert tussen €4200 tot €6500. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Piaam afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral partijen zoals Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref je vlug welke groene stroom aanbieders in Haule operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het huidige contract annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Haule flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel families op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check detecteer je eenvoudig welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Haule vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.