Loading...

Groene stroom Wapse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, biomassa, wind, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Wapse vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Wapse en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wapse

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wapse vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Wapse vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: groene stroom Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, aardgas, kolen (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Leutingewolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Wapse

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-wapse

Een energieneutrale woning in Wapse rond juni 2024

Door middel van deze webpagina detecteer je praktische uitleg over groene stroom Wapse. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wapse is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en je vriezer waterpas zetten. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” cv-ketel (van AWB, Remeha, Atag, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wapse is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op kosten van energie. De prijs varieert tussen de €3500 en €7500. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Ezinge afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen ontdek jij meteen welke groene stroom aanbieders in Wapse beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande contract opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wapse sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen bekijk je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker zie je vlug welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wapse vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.