Loading...

Groene stroom Ezinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Ezinge vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Ezinge en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ezinge

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ezinge vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Ezinge vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, bodem, wind, aarde, zon zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, kolen (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Tienhoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ezinge

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als etensresten. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-ezinge

Een energieneutrale woning in Ezinge rond mei 2024

Door middel van deze pagina bekijk je belangrijke info over groene stroom Ezinge. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ezinge is onderwerp van gesprek. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energiemaatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Vaillant, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ezinge kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief ligt zo tussen de €3400 tot +/- €6300. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Noordwelle afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Juist organisaties zoals Pure Energie, Engie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer je direct welke groene stroom aanbieders in Ezinge operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je huidige pakket beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ezinge aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten ontdek je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je spoedig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Ezinge vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.