Loading...

Groene stroom Tienhoven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, onuitputbare bronnen als wind, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Tienhoven vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Tienhoven en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Tienhoven

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Tienhoven vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Binnen een paar minuten groene stroom in Tienhoven vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Maak een keuze voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, aarde, wind, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Ingelum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Tienhoven

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-tienhoven

Een energieneutrale woning in Tienhoven rond mei 2024

Op basis van deze webpagina bekijk je bruikbare info over groene stroom Tienhoven. Interessant, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tienhoven wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Evenwel, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Remeha, Nefit of Intergas) verbannen. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Tienhoven vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3600 tot €6500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Den Hoorn afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven als Engie, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken check jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Tienhoven operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: jullie actuele abonnement ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Tienhoven flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel mensen die daarom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen tref je bijgaand enkele pakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je vlug welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Tienhoven vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.