Loading...

Groene stroom Den Hoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Den Hoorn vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Den Hoorn en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Den Hoorn

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Hoorn vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Den Hoorn vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, water, bio, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Schuinesloot vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Den Hoorn

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Texel.

groene-stroom-den-hoorn

Een energieneutrale woning in Den Hoorn rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke details over groene stroom Den Hoorn. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Den Hoorn zien we steeds meer. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “de verwarming omlaag doen” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, AWB, Remeha of Atag) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Den Hoorn is duur. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De prijs varieert tussen de €4400 tot +/- €6500. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Meerssen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Van de Bron, Engie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Den Hoorn operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: het actuele levering stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jullie toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Den Hoorn fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten vergelijk je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check detecteer je probleemloos welke van deze contracten “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Den Hoorn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.