Loading...

Groene stroom Meerssen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, waterkracht, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend schoner dan grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Meerssen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Meerssen of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Meerssen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Meerssen vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je alle groene bedrijven. Is groene stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Meerssen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Clean Energy groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, bio, wind, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Bodegraven vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Meerssen

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Meerssen.

groene-stroom-meerssen

Een energieneutrale woning in Meerssen rond december 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige info over groene stroom Meerssen. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Meerssen is een wens van vele. Zo’n huis kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Daarentegen, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, AWB, Atag, Remeha of Intergas) verbannen. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het product heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Meerssen kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €3500 – €6200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Vledder afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref je nu welke groene stroom aanbieders in Meerssen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jouw toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Meerssen aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel mensen die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten tref je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker detecteer je vlug welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Meerssen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.