Loading...

Groene stroom Bodegraven Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Bodegraven vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Bodegraven of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Bodegraven

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bodegraven vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vergelijk je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Bodegraven vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: besparen bij DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als wind, bodem, zon, bio, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Pietersbierum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Bodegraven

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

groene-stroom-bodegraven

Een energieneutrale woning in Bodegraven rond december 2022

Op basis van onze website check je bruikbare uitleg over groene stroom Bodegraven. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bodegraven is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Nefit, Atag of Intergas) uitgesloten. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jullie huis en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bodegraven is prijzig. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De aanschafprijs schommelt tussen €4000 tot +/- €7500. Dankzij de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Kwadijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name aanbieders zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Bodegraven aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je actuele contract annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Bodegraven sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten vind je bijgaand vaak bestelde contracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vind je vandaag nog welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Bodegraven vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.