Loading...

Groene stroom Pietersbierum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Pietersbierum vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Pietersbierum en check de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Pietersbierum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Pietersbierum vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan vind je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Pietersbierum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Essent voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, bio, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Feerwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Pietersbierum

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-pietersbierum

Een energieneutrale woning in Pietersbierum rond juli 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische info over groene stroom Pietersbierum. De vraag is, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Pietersbierum is onderwerp van gesprek. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. O.a. “meer truien en dekens gebruiken” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij het maatschappij. Echter, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Atag, Remeha of Vaillant) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Pietersbierum kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief ligt tussen de €2500 t/m €6300. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Alphen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode check je direct welke groene stroom aanbieders in Pietersbierum voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jouw lopende abonnement annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Pietersbierum fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele contracten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Pietersbierum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.