Loading...

Groene stroom Feerwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Feerwerd vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Feerwerd of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Feerwerd

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Feerwerd vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Feerwerd vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Tilburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Feerwerd

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-feerwerd

Een energieneutrale woning in Feerwerd rond juni 2024

Middels onze website lees je alle uitleg over groene stroom Feerwerd. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Feerwerd is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. O.a. “neem een waterbespaarder” en niet een te grote pan gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele cv-ketel (van Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je appartement en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Feerwerd vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €4100 tot €7100. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Noordwolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Eneco, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Feerwerd voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket stopzetten en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Feerwerd fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hierna vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker zie je meteen welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Feerwerd vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.