Loading...

Groene stroom Noordwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieubewuste, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Noordwolde vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Noordwolde en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Noordwolde

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordwolde vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Noordwolde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vandebron tarieven juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Den Oever vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Noordwolde

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-noordwolde

Een energieneutrale woning in Noordwolde rond juni 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke info over groene stroom Noordwolde. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordwolde wordt steeds populairder. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Vaillant, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Noordwolde is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Daarbij verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €4300 tot +/- €7500. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Huppel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens check je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Noordwolde aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige verbintenis beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Noordwolde flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten bekijk je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vergelijk je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Noordwolde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.