Loading...

Groene stroom Den Oever Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Den Oever vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Den Oever en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Den Oever

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Oever vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap ontdek je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Den Oever vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: review Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardgas (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Serooskerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Den Oever

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-den-oever

Een energieneutrale woning in Den Oever rond december 2023

Op onze website vind je handige details over groene stroom Den Oever. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Oever wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij je maatschappij. Niettemin, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Intergas of Atag) verbannen. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Den Oever vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4400 t/m €6800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Megchelen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Den Oever actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Den Oever een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel consumenten die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten tref je hieronder enkele energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je moeiteloos welke aanbieders duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Den Oever vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.