Loading...

Groene stroom Serooskerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Serooskerke vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Serooskerke of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Serooskerke

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Serooskerke vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Serooskerke vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie van RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, wind, bodem, zon, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Goed om te noemen, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hedel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Serooskerke

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Schouwen-Duiveland.

groene-stroom-serooskerke

Een energieneutrale woning in Serooskerke rond juni 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl lees je handige informatie over groene stroom Serooskerke. Maar, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Serooskerke zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Denk aan “de verwarming omlaag doen” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij het leverancier. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB) uitgesloten. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Serooskerke kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief varieert tussen de €3300 tot +/- €6800. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Boer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders als Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Serooskerke beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis opzeggen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Serooskerke flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel mensen die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen ontdek je hierna de meest populaire abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker vind je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Serooskerke vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.