Loading...

Groene stroom Hedel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is significant beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Hedel vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Hedel of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hedel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hedel vergelijken (juni 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Hedel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Clean Energy contract juni 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Warmenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Hedel

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-hedel

Een energieneutrale woning in Hedel rond juni 2023

Op basis van deze website lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Hedel. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hedel wint aan interesse. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hedel is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Overigens verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €2300 t/m €7700. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Pingjum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hedel voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: jullie huidige contract annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Hedel flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen ontdek je onderstaand enkele stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je gemakkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Hedel vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.