Loading...

Groene stroom Warmenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Warmenhuizen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Warmenhuizen en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Warmenhuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Warmenhuizen vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Warmenhuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: maandelijkse kosten DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, kolen, steenkool (grijze elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Lichtenvoorde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Warmenhuizen

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Schagen.

groene-stroom-warmenhuizen

Een energieneutrale woning in Warmenhuizen rond september 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je bruikbare info over groene stroom Warmenhuizen. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Warmenhuizen wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “een goede thermoskan gebruiken” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energiebedrijf. Alleen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit) uitgesloten. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie woning en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Warmenhuizen is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De inkoopprijs varieert tussen de €4100 tot €6300. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Ferwoude afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek je snel welke groene stroom aanbieders in Warmenhuizen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: jouw lopende levering stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Warmenhuizen flink lager dan jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten ontdek je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker detecteer je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Warmenhuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.