Loading...

Groene stroom Ferwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Ferwoude vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ferwoude en check de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ferwoude

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ferwoude vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Ferwoude vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: opzeggen Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Tinte vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ferwoude

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-ferwoude

Een energieneutrale woning in Ferwoude rond juni 2024

Via onze website detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Ferwoude. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ferwoude wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en radiatorfolie gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” cv-ketel (van Intergas, Atag, Nefit, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ferwoude is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De prijs varieert tussen de €4000 – €6900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Notter afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen zoals Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref jij nu welke groene stroom aanbieders in Ferwoude aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je actuele levering stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Ferwoude sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel families die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen vergelijk je bijgaand veel gekozen stroompakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker detecteer je eenvoudig welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ferwoude vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.