Loading...

Groene stroom Tinte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Tinte vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Tinte en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Tinte

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Tinte vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Tinte vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, water, bodem, wind, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Jabeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Tinte

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Westvoorne.

groene-stroom-tinte

Een energieneutrale woning in Tinte rond december 2022

Door middel van deze webpagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Tinte. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tinte zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “korter douchen” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Desondanks, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Vaillant, AWB, Atag, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tinte kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Bovendien beperk je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De prijs varieert tussen €3300 – €7100. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Deurne afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Powerpeers, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Tinte aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je huidige verbintenis opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Tinte een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten ontdek je hierna veel gekozen stroompakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je onmiddellijk welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Tinte vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.