Loading...

Groene stroom Jabeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Jabeek vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Jabeek en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Jabeek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Jabeek vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Jabeek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vandebron variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, wind, bio, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zetten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Jabeek

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Onderbanken.

groene-stroom-jabeek

Een energieneutrale woning in Jabeek rond juni 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je handige informatie over groene stroom Jabeek. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Jabeek wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en korter douchen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Evenwel, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Intergas, Atag of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Jabeek vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €3100 tot +/- €7300. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Sibculo afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Jabeek actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige contract opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Jabeek sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer mensen die kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten vind je hieronder veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker achterhaal je moeiteloos welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Jabeek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.