Loading...

Groene stroom Tilburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, wind, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door onze groene stroom checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Tilburg vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Tilburg en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Tilburg

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Tilburg vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vind je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Tilburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, aarde, zon, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Itens vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Tilburg

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tilburg.

groene-stroom-tilburg

Een energieneutrale woning in Tilburg rond april 2024

Op deze pagina vind je uitgebreide details over groene stroom Tilburg. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Tilburg is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. O.a. “neem een waterbespaarder” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Alleen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Remeha) uitgesloten. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Tilburg is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De prijs varieert tussen de €3700 t/m €6400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Den Oever afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Tilburg voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: het huidige contract ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Tilburg een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse contracten tref je bijgaand vaak bestelde pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vergelijk je gemakkelijk welke van deze contracten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Tilburg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.